maanantai 20. tammikuuta 2014

Liite

Tässä liitteessä kerrotaan tarinan miljööstä, eli tapahtumapaikasta.

Soleira asuu pienellä mantereella, jota kutsutaan Lintukodoksi. Merenverto, kylä jossa Soleira asuu on Lintukodon keskiosissa, itärannikolla. Mantere on soikeahko, pohjoisesta mantere halkeaa niin, että soikean mantereen yläpää suippenee kahdeksi erilliseksi suikaleeksi. Aivan pohjoisessa asuvat maagikot, kahta terävää maasuikaletta erottaa eteläisemmästä mantereesta miltei poikkisuoraan mantereen poikki kulkeva sumuvuoristo. Sumuvuoriston erottamaa pohjoisosaa kutsutaan Siiviksi. Siipien harvat kylät ovat pieniä, ja monissa niissä asuu suurimmiltaosin maagikkokansaa.

Lintukodon keskiosaa on tiheimmin asuttua. Sumuvuoriston eteläpuoli on metsäistä ja loivempaa rinnettä, ja pohjoisin tämän puolen kylistä on Pronssikivi. Pronssikivellä palvotaan Tuntematonta jumalaa, jota muut Lintukodon asukkaat eivät tunnusta. Pronssikiveä voisi sanoa pieneksi, erilliseksi maaksi.

Keksiosan rannikkokylät ovat tiheään asuttuja ja levittäytyneet länsi- ja itärannikon parhaille alueille. Metsä kasvaa tiheämpänä etelässä ja keskellä manteretta on Suuret arot, jotka ovat asuttamattomat ja suurimmiltaosin kartoittamat. Asutusta ei sieltä ole vielä löydetty.

Etelää asuttavat haltijat ja ihmiset. Haltijat asuvat suurissa metsissä, jotka peittävät miltei koko etelän. Koko Lintukodon hallintakeskus sijaitsee Tuhkametsän ja Shuircan-vuoren liepeillä, lännestä virtaavan Shuir-joen varrella Beotheressa. Siellä Suuri hovi päättää Lintukodon asioista, joskin riitoja syntyy. Perinteisesti Suuressa hovissa kuuluisi olla yhtä paljon kaikkia kansoja: ihmisiä, haltijoita ja maagikkoja, mutta kuten tulette huomaamaan, hyvät lukijat, kaikki ei mene aina vanhojen säädösten mukaan.

Ohessa kartta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti